Vo Viedni štartuje medzinárodný veľtrh umenia Viennafair

NETKY.SK • 20 September 2012, 07:00 • 2 min
Vo Viedni štartuje medzinárodný veľtrh umenia Viennafair

Vo Viedni štartuje medzinárodný veľtrh umenia Viennafair - Kultúra Vo Viedni sa od dnes do 23. septembra koná veľtrh súčasného umenia Viennafair.

slovakia

left justify in out

img

 Vo Viedni sa od dnes do 23. septembra koná veľtrh súčasného umenia Viennafair. Už po ôsmy raz odprezentujú súčasné umenie vo veľtržnom centre Messe Wien nielen etablované, ale aj nové galérie z Rakúska, Slovenska a ďalších krajín. Viac ako 120 galérií z 26 krajín predstaví na Viennafair vybrané diela maľby, grafiky, fotografie, plastiky, performance či inštalácie.

Na medzinárodný veľtrh umenia s ťažiskom na tvorbu strednej a východnej Európy zavítajú zberatelia umenia, kurátori, riaditelia múzeí, galeristi umelci i kritici. Okrem európskych galérií a galeristov prídu na Viennafair aj zberatelia umenia z Veľkej Británie a USA. Bohatý sprievodný program veľtrhu ponúkne aj Vienna Quintet, práce umelcov z Azerbajdžanu, Gruzínska, Kazachstanu, Ukrajiny a Bieloruska. Vienna Talks prinesú rozhovory zástupcov súčasnej kultúrnej scény a Vienna Sonic prepojenie medzi výtvarným umením a hudbou. Akustickí umelci a hudobníci budú prizvaní na interaktívnu tvorbu programu. 

Viennafair 2012 na výstavisku Messe Wien je dnes prístupný od 11:00 do 19:00, v piatok až do 21:00. Denná vstupenka stojí 18 eur, zľavnená 9 eur. Bližšie informácie nájdu záujemcovia a záujemkyne na webovej stránke www.viennafair.at. Paralelne s Viennafair sa koná aj umelecký veľtrh avantgardy Parkfair na parkovacej ploche viedenského štadiónu Stadion Center. Takmer 50 umelcov vystaví inštalácie, performance a vizuálne umenie na tému 2012 fascinácia koncom sveta. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies