Vo Viedni si vydýchli, to najhoršie majú za sebou

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 12:50 • 2 min
Vo Viedni si vydýchli, to najhoršie majú za sebou

VIEDEŇ - Povodňová situácia v rakúskej metropole Viedeň sa dnes dopoludnia začala postupne upokojovať, keďže Dunaj tam kulminoval v noci nadnes. Smerom východne od Viedne k hraniciam so Slovenskom však jeho hladina naďalej stúpa, informovala agentúra APA s odvolaním sa na príslušné oddelenie viedenského magistrátu.

slovakia

left justify in out

Dunaj kulminoval na meracej stanici Korneuburg severozápadne od Viedne na rekordnej úrovni 8,09 metra pri prietoku 11.000 metrov kubických za sekundu. Dnes dopoludnia však už klesol na úroveň 7,81 metra pri prietoku 9600 metrov kubických za sekundu. Naďalej sú zaplavené dva z troch viedenských prístavov (Albern a Löbau), kde voda najprv stúpla o ďalších približne 20 centimetrov, no už pomaly klesá.

Podľa hasičov je situácia vo Viedni stabilná a začína sa zlepšovať. "V podstate máme to najhoršie za sebou," citovala APA ich hovorcu. Viedenský magistrát však zatiaľ nechce vyslovovať konkrétne prognózy. "Pretieklo veľa vody a veľa vody ešte stále preteká. Ešte počkáme," povedal hovorca magistrátu.

Cez noc odolali v Rakúsku dve hrádze, ktoré museli predtým spevňovať štrkom alebo vrecami s pieskom - na rieke Krems pri obci Theiss a v obci Stopfenreuth v okrese Gaenserndorf. Stabilná je podľa hasičov tiež situácia v mestečku Hainburg, kde hrozilo zatopenie železničnej stanice. Voda však v nízko položených oblastiach v blízkosti Dunaja narobila podľa jeho webovej stránky veľa škôd, keď zatopila domy, autá a obchody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies