FOTO Vo Viedni sa konal jubilejný 60. Ples v opere: Prišli Pamela Anderson, Brooke Shields aj Plácido Domingo

NETKY.SK • 5 Február 2016, 10:00 • 2 min
FOTO Vo Viedni sa konal jubilejný 60. Ples v opere: Prišli Pamela Anderson, Brooke Shields aj Plácido Domingo

VIEDEŇ - Za mimoriadnych bezpečnostných opatrení a veľkého záujmu zvedavcov sa včera večer konal v rakúskej metropole Viedeň už v poradí 60. Ples v opere.

slovakia

left justify in out

Organizátori a personál boli už krátko pred otvorením budovy Viedenskej štátnej opery, tradičného dejiska tejto spoločenskej udalosti, plne pripravení uspokojiť viac ako 5000 očakávaných hostí.

 

Na viedenskom plese nechýbajú viacerí prominenti, a to nielen z Rakúska, ale aj zo zahraničia. Sú medzi nimi napríklad americká herečka Brooke Shieldsová, syn svetoznámej francúzskej filmovej hviezdy sužovanej zdravotnými problémami Alaina Delona - Anthony Delon, ďalšia zámorská herečka Pamela Andersonová, šéf milánskej opernej scény La Scala Alexander Pereira, rakúsky oscarový filmový režisér Stefan Ruzowitzky, ale aj holandský raper Mr. Probz či v nemecky hovoriacich krajinách populárny rakúsky interpret Andreas Gabalier.

 

S prestavbou hľadiska opery sa začalo ešte v utorok a miestami sa na nej podieľalo až 350 odborných a 150 pomocných pracovných síl, informovali agentúra APA a verejnoprávny rakúsky rozhlas.

Ples už tradične otvorí tanec 144 párov debutantov.

 

Súčasťou kultúrneho programu, v ktorom zazneli melódie Johanna Straussa ml., Franza Lehára, ale aj Gioachina Rossiniho alebo Giacoma Pucciniho, boli aj vystúpenia žijúcej legendy opernej scény, španielskeho tenoristu Plácida Dominga, a ruskej sopranistky Oľgy Pereťaťkovej.

 

Pre hostí bolo pripravených viac ako 800 fliaš šampanského, 900 fliaš vína a rôzne gastronomické špeciality.

 

Pre všetkých, ktorí sa z rôznych príčin nedostali do vypredanej Viedenskej štátnej opery, pripravila verejnoprávna rakúska televízia ORF niekoľkohodinový priamy prenos z podujatia. Vstupenka na ples stála 290 eur, cena jednotlivých lóží sa pohybovala od 10.000 do 20.500 eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies