Vo Viedni sa koná dvojdňová konferencia OBSE o zneužívaní detí na kriminalitu

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 19:02 • 2 min
Vo Viedni sa koná dvojdňová konferencia OBSE o zneužívaní detí na kriminalitu

VIEDEŇ - Deti, ktoré sú nútené konať trestnú činnosť, sú v centre pozornosti dvojdňovej konferencie o obchodovaní s ľuďmi Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ktorá sa dnes popoludní začala vo Viedni. Informovala o tom agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Deti sú najzraniteľnejšou vrstvou spoločnosti a stávajú sa tak najľahšie obeťami vykorisťovania, vyhlásila osobitná splnomocnenkyňa OBSE Madina Jarbussynová. Zároveň upozornila, že k obetiam by sa nemalo pristupovať ako k páchateľom. Problému, ktorého významným aspektom je identifikácia obetí ako takých, sa treba aj naďalej venovať, konštatovala.


Podľa osobitnej spravodajkyne Organizácie Spojených národov Marie Grazie Giammarinarovej sa deti zneužívajú v širokej palete kriminálnych aktivít - pri vreckových krádežiach, krádežiach v obchodoch, prechovávaní odcudzených vecí, žobraní, ale aj distribúcii narkotík.


O "maximálnom zisku pri minimálnom riziku" hovoril v tejto súvislosti John Brandolino z Úradu OSN pre drogy a kriminalitu (UNDOC).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies