Vo Viedni protestovalo proti novým opatreniam približne 30 000 ľudí

NETKY.SK • 20 November 2021, 16:39 • 2 min
Vo Viedni protestovalo proti novým opatreniam približne 30 000 ľudí

VIEDEŇ - Podľa agentúry Reuters sa Rakúsko stane 1. krajinou v západnej Európe, ktorá túto jeseň znovu zavedie úplný lockdown s cieľom čeliť novej vlne pandémie. Zároveň pôjde o prvý štát, ktorý nariadi celej svojej populácii, aby sa dala zaočkovať.

slovakia

left justify in out

Na protestoch proti novým vládnym opatreniam v boji proti koronavírusu sa v sobotu vo Viedni zúčastnilo približne 30 000 ľudí, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na aktualizované odhady rakúskej polície. Demonštranti svojím pochodom narušili dopravu v celom centre Viedne. Polícia zatkla niekoľkých ľudí. Niektorí účastníci podľa medializovaných informácií hádzali do policajtov fľaše. "Atmosféra je vyhrotená," povedal policajný hovorca.

 

img

 

Rakúsko zavedie po rekordnom počte nových prípadov nákazy koronavírusom plošný lockdown, ktorý sa začne v pondelok a bude sa týkať zaočkovaných aj nezaočkovaných občanov. Oznámil to v piatok predpoludním kancelár Alexander Schallenberg. Lockdown bude trvať maximálne 20 dní s prehodnotením situácie po 10 dňoch. Rakúska vláda zároveň oznámila, že od 1. februára 2022 začne v krajine platiť povinnosť byť zaočkovaný proti COVID-19 pre všetkých obyvateľov. Očkovanie 3. dávkou bude možné už po 4 mesiacoch.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Sprísnenie opatrení spustilo v Holandsku násilné protesty. Polícia použila streľbu

 

 

Miera zaočkovanosti v Rakúsku patrí k najnižším spomedzi krajín západnej Európy — plne očkovaných je tam okolo 66 percent populácie. V uplynulých dňoch krajina hlásila viac ako 10 000 nových prípadov nákazy denne. Nemocnice aktuálne čelia náporu pacientov a počet obetí naďalej stúpa.

 

Možno vás zaujme: Eduard Heger pripustil celoštátny lockdown i povinné očkovanie!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona