Vo Viedni našli niekoľko stoviek vzácnych židovských náhrobkov

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 18:15 • 2 min
Vo Viedni našli niekoľko stoviek vzácnych židovských náhrobkov

VIEDEŇ - Niekoľko stoviek starých židovských náhrobných kameňov nedávno objavili v rakúskej metropole Viedeň. Podľa predstaviteľov tamojšej židovskej komunity, ktorých citovala agentúra AP, ide o historicky vzácne artefakty, pričom niektoré pochádzajú už zo 16. storočia.

slovakia

left justify in out

Vysoko postavený zástupca viedenskej židovskej náboženskej obce Raimund Fastenbauer dnes uviedol, že náhrobné kamene majú vysokú historickú hodnotu. 

Zároveň prirovnal význam nálezu k Starému židovskému cintorínu v českej metropole Praha, ktorý je najstarším známym pohrebným miestom svojho druhu a jednou z turisticky najnavštevovanejších pražských atrakcií.

Podľa Fastenbauera náhrobné kamene ukryla do zeme v roku 1943 skupina židov, ktorí ešte zostali v meste, so zámerom ochrániť ich pred nacistami. Objavili ich počas nedávnej obnovy malého cintorína, kde náhrobky pôvodne stáli. Viedenská radnica očakáva, že sa odkryje až do 800 kusov týchto náhrobných kameňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies