Vo Viedni chcú zavraždiť ukrajinského oligarchu Dmytra Firtaša: Sleduje ho maďarsko-rumunské vražedné komando!

NETKY.SK • 7 November 2014, 06:28 • 2 min
Vo Viedni chcú zavraždiť ukrajinského oligarchu Dmytra Firtaša: Sleduje ho maďarsko-rumunské vražedné komando!

VIEDEŇ - Ukrajinskému podnikateľovi Dmytrovi Firtašovi po zadržaní vo Viedni z 12. marca a následnom prepustení na slobodu na kauciu 125 miliónov eur o deväť dní neskôr nehrozí iba vydanie na trestné stíhanie do USA, avšak aj fyzická likvidácia.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií internetového vydania mienkotvorného viedenského denníka Die Presse a rakúskej tlačovej agentúry APA. Podľa nich je už v rakúskej metropole maďarsko-rumunské vražedné komando, ktoré by malo oligarchu pripraviť o život. Aj preto sa v jeho bezprostrednej blízkosti pohybuje v súčasnosti niekoľko bodyguardov.
      

Podľa internetového vydania periodika pochádzajú predmetné informácie od zdrojov z nemeckej spravodajskej služby. O vražednom sprisahaní voči Firtašovi sa od jeho advokáta, niekdajšieho rakúskeho ministra spravodlivosti Dietera Böhmdorfera dozvedel aj generálny prokurátor alpskej republiky Werner Pleischl.
      

Hovorkyňa viedenskej prokuratúry Michaela Schnellová však dnes večer pre tlačovú agentúru APA túto informáciu nedokázala potvrdiť, o celej záležitosti sa podľa vlastných slov aj sama dozvedela iba z médií. Vyšetrovatelia podľa Die Presse predpokladajú, že za komplotom môžu byť niekdajší manažéri maďarskej plynárenskej spoločnosti Emfesz, ktorá svojho času patrila Firtašovi a ktorú údajne s využitím falšovaných dokumentov a nepravých právomocí predal v roku 2009 spoločnosti RosGas AG so sídlom vo Švajčiarsku. Pri tom malo dôjsť k sprenevere 250 miliónov dolárov (okolo 200 miliónov eur), ktoré sa Firtaš teraz pokúša získať späť. Práve tomu vraj spomínaní manažéri chcú zabrániť.
      

Oligarchovo okolie požiadalo rakúsku políciu o ochranu, ktorá však na základe analýzy v letných mesiacoch nebola potrebná. Dmytro Firtaš, ktorý patril k osobnostiam blízkym zosadenému ukrajinskému prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi, je v USA podozrivý z úplatkárstva a založenia zločineckej skupiny. Vo Viedni ho zadržali na základe amerického zatykača.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies