Vo viedenskej zoo sa po umelom oplodnení narodilo sloníča

NETKY.SK • 6 September 2013, 07:37 • 2 min
Vo viedenskej zoo sa po umelom oplodnení narodilo sloníča

VIEDEŇ - Očakávanému náporu predstaviteľov médií čelili dnes v zoologickej záhrade vo Viedni-Schönbrunne. Naskytla sa im tam totiž prvá možnosť zoznámiť sa so sloníčaťom, ktoré sa 28-ročnej africkej slonici Tonge narodilo v stredu večer po 645 dňoch od umelého oplodnenia zmrazenou spermiou. Informovala o tom televízia ORF i svetové agentúry.

slovakia

left justify in out

Ide o unikátny pôrod, pretože v celosvetovom meradle sa podarilo takto oplodniť slonicu iba dvakrát, pričom obe tehotenstvá sa skončili predčasne. Mláďa-samička, ktorú starostlivá matka má v každej chvíli pri sebe, zatiaľ nemá meno. Návrhy pripravia ošetrovatelia, o definitívnom výbere sa rozhodne v internetovom hlasovaní. Zo sloníčaťa, na ktoré sa môžu tešiť aj návštevníci zoo, majú ošetrovatelia radosť, pretože je dobre vyvinuté a má všetky predpoklady pre zaradenie sa do miestnej slonej komunity.

Pre viedenskú zoo, ktorá sa spolupodieľa na európskom programe rozmnožovania afrických slonov, je to celkove štvrté mláďa slona afrického, ktoré tam prišlo na svet. Pre slonicu Tongu, ktorá v zariadení žije od roku 1998, je to druhý potomok, prvý Mongu sa narodil v roku 2003.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona