Vo viacerých školách a reštauráciách nahlásili bomby!

NETKY.SK • 16 Máj 2022, 19:37 • 2 min
Vo viacerých školách a reštauráciách nahlásili bomby!

BELEHRAD - Neznámy páchateľ nahlásil v pondelok bomby na viacerých miestach v Belehrade vrátane škôl, mostov, reštaurácií a futbalového štadióna. Podľa vyhlásenia srbskej polície však nenašli nijaké výbušné zariadenia.

slovakia

left justify in out

V srbskom hlavnom meste evakuovali takmer 100 základných škôl, niekoľko gastronomických prevádzok, nákupné centrum, mosty, zoologickú záhradu, letisko, železničnú stanicu a vodárenskú spoločnosť. Polícia prehľadala aj futbalový štadión. V dôsledku rozsiahlych policajných operácií skolabovala v hlavnom meste doprava.

 

img

 

„Aj keď sa oznámenia o bombách zdajú falošné, nemali by sme ich brať na ľahkú váhu,“ uviedol podpredseda srbskej vlády Branko Ružič.

 

V poslednom období sú telefonáty o údajných bombách na rozličných miestach v Srbsku čoraz častejšie. Nedávno sa to týkalo aj srbských štátnych aerolínií Air Serbia – jedinej európskej leteckej spoločnosti okrem tureckých dopravcov, ktorá prevádzkuje pravidelné lety do Ruska aj napriek embargu Západu.

 

img

 

Podľa srbského prorusky orientovaného ministra vnútra Aleksandra Vulina je Srbsko terčom útokov, ktoré pochádzajú z viacerých európskych lokalít. Aj srbské médiá priniesli informáciu, že „hrozby prišli zo zahraničia ako symbol nátlaku“ za to, že Srbsko odmietlo na Rusko uvaliť sankcie za jeho inváziu na Ukrajinu. Tieto tvrdenia však podľa AP nemožno nezávisle overiť.

 

Prečítajte si tiež: Muž napadol suseda. Dôvodom bol papagáj!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies