Vo viacerých okresoch Slovenska platí výstraha 2. stupňa pred vetrom

NETKY.SK • 4 November 2014, 09:22 • 2 min
Vo viacerých okresoch Slovenska platí výstraha 2. stupňa pred vetrom

BRATISLAVA - Výstrahu druhého stupňa pred vetrom vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre viaceré, hlavne severné okresy východného, stredného aj západného Slovenska. Výstraha platí až do štvrtka (6. novembra).

slovakia

left justify in out

Druhý stupeň sa týka okresov Sabinov, Stará Ľubovňa, Kežmarok, Poprad, Brezno, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín, Banská Bystrica, Ružomberok, Dolný Kubín, Námestovo, Čadca, Žilina, Martin, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom, Prievidza, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Žilina, Bytča a Kysucké Nové Mesto. SHMÚ tu očakáva na hrebeňoch hôr miestami výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25 až 33 metrov za sekundu.

 

"Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," upozorňuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

 

Pre zvyšné okresy západného Slovenska platí do stredy (5.11) výstraha pred vetrom 1. stupňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies