Vo viacerých okresoch platí výstraha pred vetrom 2. stupňa

NETKY.SK • 24 December 2013, 13:20 • 2 min
Vo viacerých okresoch platí výstraha pred vetrom 2. stupňa

BRATISLAVA - Výstraha pred vetrom 2. stupňa platí vo viacerých okresoch stredného, východného aj západného Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke, silný vietor by mal pretrvať až do štvrtka 26. decembra.

Výstraha 2. stupňa sa týka okresov Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Prievidza, Bánovce nad Bebravou, Turčianske Teplice, Martin, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Banská Bystrica, Žiar nad Hronom, Zvolen, Detva, Brezno, Poltár, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Gelnica, Spišská Nová Ves, Levoča, Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa.

SHMÚ očakáva na hrebeňoch hôr miestami výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25 až 35 m/s. "Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," dodáva ústav.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies