Meteorológovia varujú pred povodňami: V jednom okrese vyhlásili 3. stupeň

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 19:03 • 2 min
Meteorológovia varujú pred povodňami: V jednom okrese vyhlásili 3. stupeň

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal dnes výstrahy pred záplavami z trvalých dažďov pre viaceré okresy stredného, severného a východného Slovenska.

slovakia

left justify in out

img

 

Pre okres Liptovský Mikuláš platí výstraha druhého stupňa. Výstraha prvého stupňa platí pre okresy Bytča, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Ružomberok, Turčianske Teplice, Martin, Žilina, Detva, Banská Bystrica, Brezno, Poltár, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Levoča, Sabinov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Snina a Humenné. Tento stav má platiť do stredy približne do 8:00.

 

SHMÚ vydal pre sever Slovenska výstrahu 2. stupňa pred vetrom a dažďom. Viac sa dozviete TU!

 

Predpoveď počasia na stredu:

V noci bude prevažne zamračené a mnohých miestach dážď, na severe miestami  aj výdatnejší. Na západe zrážky miestami. Na hrebeňoch Tatier postupne sneženie.
Najnižšia nočná teplota 11 až 6 st.
Severozápadný až severný vietor 4 až 9 m/s, na východe neskôr miestami okolo 11, v nárazoch miestami 15 až 20 m/s (15 až 30, 40, nárazy 55 až 70 km/h). Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor až víchrica.

Cez deň bude oblačno až zamračené a vo východnej polovici na mnohých miestach dážď alebo prehánky, v západnej polovici územia zrážky miestami. V polohách nad 1600 m sneženie.
Najvyššia denná teplota 13 až 18 st, na severe a východe 8 až 13 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 2 st. Severozápadný až severný vietor 5 až 11, v nárazoch spočiatku 15 až 20 m/s 
(20 až 40, nárazy 55 až 70 km/h). Na horách búrlivý vietor, spočiatku 
miestami víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok:
NOC: na západe 0 až 5, inde 5 až 25, na krajnom severe miestami 25 až 50 mm
DEŇ: 0 až 5 mm, vo východnej polovici územia 5 až 15 mm
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona