Vo viacerých okresoch hrozia prívalové povodne, varujú meteorológovia

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 17:07 • 2 min
Vo viacerých okresoch hrozia prívalové povodne, varujú meteorológovia

BRATISLAVA - V súvislosti s očakávanými stredajšími zrážkami varuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred prívalovými povodňami. Výstraha 1. stupňa platí pre okresy Malacky, Piešťany, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina - sever, Tvrdošín a Poprad do 17.00 h.

slovakia

left justify in out

"Predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," konštatujú meteorológovia. Povodňové javy sa podľa nich môžu vyskytnúť aj mimo tokov.

 

Pre uvedené okresy, rovnako ako pre celé územie Slovenska, tiež platí až do noci výstraha 1. stupňa pred búrkami a krúpami. Pre východnú polovicu Slovenska platí výstraha aj vo štvrtok (14.6.).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies