Meteorológovia varujú: Vo viacerých okresoch hrozia prívalové povodne

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 16:35 • 2 min
Meteorológovia varujú: Vo viacerých okresoch hrozia prívalové povodne

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) rozšíril dnešnú výstrahu prvého stupňa pred prívalovými povodňami.

slovakia

left justify in out

K okresom Brezno, Banská Bystrica, Prievidza, Turčianske Teplice, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Martin a Žilina pridali výstrahy pre okresy Čadca, Kysucké Nové Mesto, Topoľčany, Rožňava a Revúca. Tento stav má platiť približne do 21:00.

 

img

 

 

Pre celé Slovensko zároveň platí približne do 20:00 výstraha prvého stupňa pred búrkami. Počas búrok môže spadnúť 20 až 30 milimetrov zrážok a môžu byť sprevádzané aj vetrom o rýchlosti 15 až 20 metrov za sekundu.

 

 Na cestu medzi Martinom a Žilinou sa zosunul svah

 

Na cestu I/18 medzi Martinom a Žilinou, približne 500 metrov od Vrútok sa v dôsledku prívalových dažďov zosunula pôda a kamenie. Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, cesta je momentálne neprejazdná v oboch smeroch. Úsek je potrebné obísť cez obec Terchová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona