Slnečné počasie sa zajtra radikálne zmení: Bude pršať a snežiť

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 18:57 • 2 min
Slnečné počasie sa zajtra radikálne zmení: Bude pršať a snežiť

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu výstrahy pred vetrom a tvorbou závejov a snehových jazykov pre viaceré okresy na strednom, severnom a východnom Slovensku.

slovakia

left justify in out

img

 

Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí pre okresy Prešov, Košice okolie, Rožňava, Gelnica, Spišská Nová Ves, Sabinov, Bardejov, Levoča, Stará Ľubovňa, Kežmarok, Poprad, Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Martin, Dolný Kubín, Tvrdošín a Námestovo. Rýchlosť vetra tam môže v nárazoch dosiahnuť 20 až 25 metrov za sekundu. Tento stav má platiť od 18:00 približne do polnoci. Výstraha prvého stupňa pred vytváraním snehových jazykov a závejov platí pre okresy Spišská Nová Ves, Sabinov, Bardejov, Levoča, Stará Ľubovňa, Kežmarok, Poprad, Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Martin, Dolný Kubín, Tvrdošín a Námestovo. Tento stav má platiť rovnako od 18:00 približne do polnoci.

 

Počasie na najbližšie tri dni:

 

Streda
Cez Slovensko prejde v denných hodinách smerom na juhovýchod studený front.

 

V noci bude jasno až polojasno, ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota klesne 0 až -6 stupňov. Fúkať bude slabý premenlivý vietor.

Cez deň bude jasno až polooblačno, na západnom a strednom Slovensku pribúdanie oblačnosti. Miestami, najmä na západe, prehánky alebo dážď, od výšky 700 sneženie.

 

Najvyššia denná teplota 10 až 15 stupňov, na krajnom západe, strednom Považí, Orave a Liptove 5 až 10 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 0 stupňov.

 

Fúkať bude prevažne severozápadný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), v nárazoch miestami do 15 m/s (55 km/h), na strednom a východnom Slovensku dopoludnia slabý vietor.

 

Štvrtok

 

img

 

Medzi tlakovou výšou nad Škandináviou a oblasťou nízkeho tlaku nad  juhovýchodnou Európou k nám od severovýchodu prenikne chladný vzduch.

 

Veľká oblačnosť až zamračené. Na mnohých miestach dážď, alebo prehánky, v severnej polovici krajiny od cca 800 m sneženie, na krajnom severe miestami aj trvalejšie.
Nočná teplota 4 až -2 stupne.
Denná teplota 4 až 9, na severe miestami okolo 2 stupňov.

 

Fúkať bude severný vietor 4 až 10, v nárazoch miestami okolo 15 m/s (15 až 35, nárazy 55 km/h), pri ktorom sa môžu na cestach severného Slovenska miestami tvoriť snehové jazyky. Na horách búrlivý vietor.

 

Piatok

Naše územie zostane v chladnom severovýchodnom prúdení.

 

Oblačno až zamračené a na mnohých miestach občasný dážď, alebo prehánky, v severnej polovici krajiny od cca 700 m sneženie, na krajnom severe miestami aj trvalejšie.
Nočná teplota 3 až -2 st.
Denná teplota 4 až 9, na severe miestami okolo 2 st.
Fúkať bude severný vietor 3 až 7, v nárazoch miestami okolo 12 m/s (10 až 25, nárazy 45 km/h), pri ktorom sa môžu na cestách severného Slovenska miestami tvoriť snehové jazyky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies