Vo viacerých okresoch budú od soboty platiť výstrahy pred povodňami

NETKY.SK • 17 Február 2023, 14:00 • 2 min
Vo viacerých okresoch budú od soboty platiť výstrahy pred povodňami

BRATISLAVA - Vo viacerých okresoch, najmä na severe Slovenska a na Považí, budú od soboty (18. 2.) 8.00 h platiť hydrologické výstrahy druhého stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Výstrahy druhého stupňa vydali meteorológovia pre okresy Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Prievidza. "Vzhľadom na existujúce snehové zásoby v povodiach, oteplenie a očakávaný trvalý dážď je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Na tokoch je možnosť vytvárania ľadových bariér," uviedli meteorológovia. Výstrahy platia predbežne do 20. februára 12.00 h. Hydrologické výstrahy prvého stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu budú takisto platiť od sobotného rána. Týkajú sa okresov Nové Mesto nad Váhom, Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok a Liptovský Mikuláš. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies