Vo viacerých českých krajoch vyhlásili smogovú situáciu

NETKY.SK • 13 Február 2017, 18:05 • 2 min
Vo viacerých českých krajoch vyhlásili smogovú situáciu

PRAHA - Českí meteorológovia vyhlásili dnes smogovú situáciu v Brne a neskôr aj v Pardubickom a Královohradeckom kraji. Popoludní sa pridal celý Juhomoravský kraj. Smogová situácia platí aj v Zlínskom, Olomouckom a Moravskosliezskom kraji, napísal spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Najhoršia situácia je v okrese Třinec, kde bola už v piatok vyhlásená regulácia. Meteorológovia upozornili na to, že regulácia by mohla byť vyhlásená aj v oboch východočeských krajoch.

 

Vyhlásenie regulácie sa týka veľkých priemyselných prevádzok, ktoré sa v danom regióne významne podieľajú na znečisťovaní ovzdušia. Musia okrem iného obmedziť výrobu a prijať ďalšie opatrenia na obmedzenie exhalátov.

 

Ľudia s dýchacími ťažkosťami, seniori a malé deti by mali obmedziť pobyt vonku a nevystavovať sa zvýšenej fyzickej záťaži.

 

"Odporúčame maximálne obmedziť využívanie dopravných prostriedkov so spaľovacím motorom a prednostne používať verejnú dopravu," uviedol Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies