Vo Veverkovom žľabe v Tatrách spadli dve lavíny, jedna strhla horolezca

NETKY.SK • 15 Február 2017, 13:47 • 2 min
Vo Veverkovom žľabe v Tatrách spadli dve lavíny, jedna strhla horolezca

VYSOKÉ TATRY – Horská záchranná služba (HZS) prijala dnes v ranných hodinách žiadosť o pomoc pre dvojicu horolezcov poľskej národnosti.

slovakia

left justify in out

Muž a žena smerovali cez Veverkov žľab vo Vysokých Tatrách, keď na nich spadla lavína. Muža strhla a ten spadol na svoju spolulezkyňu. 

 

"Horolezec nebol naviazaný, spadol dolu Veverkovým ľadopádom približne 60 metrov a dopadol do snehu. Bol mierne prisypaný, ale podarilo sa mu vyhrabať bez zranení," uviedla HZS, ktorú o páde lavíny informoval horolezec. Na miesto, kde spadla lavína, odišli horskí záchranári z Vysokých Tatier, ktorí za pomoci lanovej techniky pripravili spust dlhý 60 metrov. Uviaznutú Poľku spustili pod stenu a ošetrili jej tržnú ranu na tvári.

 

"Počas záchrannej akcie spadla tým istým žľabom druhá lavína, ktorá ohrozovala nielen dvojicu horolezcov, ale aj samotných záchranárov, no nikomu sa nič nestalo," informovali horskí záchranári. Po vyšetrení horolezci pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies