Vo všetkých 50 štátoch USA sa preveruje vyvlastňovanie domov

NETKY.SK • 14 Október 2010, 11:49 • 2 min
Vo všetkých 50 štátoch USA sa preveruje vyvlastňovanie domov

Vo všetkých 50 štátoch USA sa preveruje vyvlastňovanie domov

slovakia

left justify in out

img

Americký trh s nehnuteľnosťami sa znova otriasa v základoch. Úrady vo všetkých 50 štátoch USA začali v stredu (13. 10.) preverovať, či hypotekárne ústavy postupovali pri vyvlastňovaní domov v súlade s predpismi.
      Dôvodom je podozrenie, že tieto spoločnosti pripravili o strechu nad hlavou státisíce ľudí, ktorí neboli schopní splácať hypotéku, na základe chybných dokumentov.
      Vyšetrovanie potrvá mesiace, ale podľa odborníkov úverové ústavy môžu byť nútené akceptovať nezávislé monitorovanie svojich aktivít ako dôkaz, že dodržiavajú zákony o vyvlastňovaní. Okrem toho bankám hrozia finančné pokuty a niektoré z nich budú možno musieť zaplatiť odškodné klientom, ktorých pripravili o domy na základe nesprávneho postupu.
      Zamestnanci najväčších úverových ústavov sa už priznali, že podpísali tisíce dokumentov o vyvlastnení bez toho, aby ich dôkladne preštudovali, ako to nariaďujú zákony.
      Vyšetrovatelia v každom štáte musia teraz preskúmať správnosť a legitímnosť každého dokumentu o vyvlastnení. Hrozí, že problémy s nesprávnym postupom ešte predĺžia krízu na americkom trhu s nehnuteľnosťami.
      Banky v USA za prvých deväť mesiacov tohto roka vyvlastnili 816.000 domov a odhaduje sa, že do konca roka ich počet stúpne na 1,2 milióna. Od decembra 2007 banky zhabali v celých Spojených štátoch viac ako 2,5 milióna domov.
      V utorok (12. 10.) americká administratíva dočasne zakázala vyvlastňovanie. Niektoré banky, napríklad bank of America a JPMorgan Chase, už vyvlastňovanie domov preventívne pozastavili a svoje dokumenty znovu začali podrobne skúmať.
      Informovala o tom agentúra AP a britský spravodajský portál BBC.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies