Vo Venezuele zavraždili dalšieho opozičného politika

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 09:05 • 2 min
Vo Venezuele zavraždili dalšieho opozičného politika

CARACAS - Politik venezuelskej opozičnej strany Nový čas (UNT) Germán Mavares sa stal obeťou vraždy. Zavraždili ho vo štvrtok večer dvaja neznámi muži idúci na motorkách, informoval v noci nadnes úrad prokurátora štátu Lara. K incidentu došlo na ulici mesta Barquisimeto.

slovakia

left justify in out

Strana UNT útok na svojho člena ostro odsúdila, vládne miesta sa k vražde zatiaľ nevyjadrili.


UNT je súčasťou koalície opozičných strán, ktoré sú v ostrom spore s prezidentom Nicolásom Madurom, ktorého chce odvolať v referende.


Opozícia viní politiku venezuelskej socialistickej vlády zo súčasnej ekonomickej krízy a nedostatku základných potravín. Madurov mandát skončí v roku 2019. Opozícia chce podľa vlastného vyjadrenia zmenu dosiahnuť iba ústavnou cestou.


Venezuelská ústava umožňuje odvolanie prezidenta na základe výsledkov referenda až po tom, ako má hlava štátu za sebou polovicu svojho funkčného obdobia. Maduro sa ujal moci v apríli 2013, keď nahradil zosnulého Huga Cháveza.
Venezuela patrí ku krajinám s najvyššou mierou zločinnosti. Za prvý trimester tohto roku tam zaznamenali 4696 vrážd, čo je v prepočte 50 vrážd denne. V marci prišli násilne o traja opoziční politicci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona