Vo Venezuele zatkli viac ako sto buržoáznych podnikateľov

NETKY.SK • 15 November 2013, 09:44 • 2 min
Vo Venezuele zatkli viac ako sto buržoáznych podnikateľov

CARACAS - Venezuelské úrady počas uplynulého víkendu zatkli viac ako stovku "buržoáznych" podnikateľov, ktorých obvinili zo špekulácie s cenami spotrebných tovarov. Informoval o tom v noci nadnes venezuelský prezident Nicolás Maduro.

slovakia

left justify in out

Akcia venezuelských úradov súvisí s nedávnymi škandálmi, ktorých príčinou bolo prudké zvýšenie cien a pretrvávajúci deficit niektorých druhov tovarov na venezuelskom trhu, vrátane základných potravín a hygienických potrieb, ale aj elektroniky. Maduro, ktorý v apríli vyhral prezidentské voľby, dodal, že vláda pripravuje ďalšie opatrenia s cieľom obmedziť zisky podnikov. Ak bude nové opatrenie prijaté, zisk sa bude pohybovať medzi 15 a 30 percentami. 

Úrady totiž informovali, že niektoré firmy či spoločnosti, ktoré obchodujú napríklad s elektronikou, zvýšili ceny aj o viac ako 1000 percent. 

Inflácia vo Venezuele je najvyššia spomedzi všetkých krajín Latinskej Ameriky. V obchodnej sieti je často veľký deficit tovarov, ktorých cena je štátom regulovaná. 

Za tento stav  prezident i vláda obviňujú opozíciu a podnikateľov. Tí však tvrdia, že príčinou zlej ekonomickej situácie Venezuely sú obmedzenie na valutovom trhu a prekážky pre obchodovanie so zahraničím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies