Vo Veľkých Trakanoch padol absolútny teplotný rekord

NETKY.SK • 13 Apríl 2018, 18:54 • 2 min
Vo Veľkých Trakanoch padol absolútny teplotný rekord

BRATISLAVA - Teplotu takmer 28 stupňov namerali vo štvrtok vo Veľkých Trakanoch (okr. Trebišov), čo je absolútny teplotný rekord pre celé Slovensko viažuci sa k dátumu 12. apríl. Na sociálnej sieti o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

V tento deň do našej oblasti vyvrcholil prílev veľmi teplého, pôvodom tropického vzduchu od juhu medzi tlakovou výšou so stredom nad Fínskom a tlakovou nížou so stredom neďaleko Biskajského zálivu. Vďaka takejto synoptickej situácii bolo u nás mimoriadne teplo a medzi 15. a 16. hodinou namerali v spomínanej obci 27,6 stupňa.

 

Rekordy, viažuce sa k 12. aprílu, boli prekonané na viacerých miestach, pričom zaujímavá situácia bola v Červenom Kláštore na Zamagurí. Ráno tu bolo -0,5 stupňa a popoludní tu namerali až +24,4 stupňa. Denná amplitúda vzduchu na tejto stanici tak dosiahla takmer 25 stupňov. "Treba ešte dodať, že uvedené údaje majú operatívny charakter," dodal SHMÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies