Vo Veľkej v Británii pribudlo v dôsledku migrácie rekordných 330-tisíc obyvateľov

NETKY.SK • 27 August 2015, 13:38 • 2 min
Vo Veľkej v Británii pribudlo v dôsledku migrácie rekordných 330-tisíc obyvateľov

LONDÝN - Migračné saldo v Británii dosiahlo rekordne vysoké hodnoty, vyplýva z dnes zverejnených oficiálnych údajov, o ktorých informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V priebehu ročného obdobia do 31. marca 2015 sa do Spojeného kráľovstva prisťahovalo o takmer 330.000 osôb viac, než sa z neho vysťahovalo. Najnovšie dáta Národného štatistického úradu (ONS) ukázali, že sa v danom období prisťahovalo do Británie 636.000 ľudí a 307.000 sa vysťahovalo do zahraničia. Oproti vlaňajším údajom to predstavuje nárast o zhruba 94.000 osôb.


Takzvané migračné saldo tak do konca marca 2015 prekonalo predchádzajúci rekord (320.000) spred desiatich rokov.
Britský premiér David Cameron, ktorý v májových voľbách získal druhý mandát, čelí tlaku ohľadom naplnenia svojich sľubov z roku 2010, že zníži ročné migračné saldo v Británii pod 100.000 osôb. Daný záväzok mal za cieľ upokojiť obavy verejnosti zo záťaže kladenej na verejné služby.


Obchodná lobistická organizácia Institute of Directors kritizovala Cameronov zámer ako nedosiahnuteľný. Hľadanie nových opatrení proti migrácii podľa nej vytvára nestabilné podnikateľské prostredie. Spolu s expertnou skupinou British Future vyzvala na komplexné prehodnotenie imigračnej stratégie.


Podľa stanice BBC v roku 2014 žilo v Británii 13 percent ľudí narodených mimo krajinu, čo celkovo predstavuje 8,3 milióna ľudí. ONS tento vývoj pripisuje nárastu počtu obyvateľov EÚ prichádzajúcich do Británie. Migračné saldo je rozdiel v počte imigrantov prichádzajúcich do krajiny a emigrantov, ktorí ju opúšťajú za konkrétne obdobie. Jeho pozitívna hodnota predstavuje viac prichádzajúcich ľudí než tých, ktorí ju opúšťajú.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies