Vo Veľkej Fatre hľadali záchranári deti z letného tábora

NETKY.SK • 10 August 2016, 09:17 • 2 min
Vo Veľkej Fatre hľadali záchranári deti z letného tábora

BELÁ-DULICE – Dve deti z letného tábora Havranovo vo Veľkej Fatre hľadali v utorok (9.8.) dobrovoľní aj profesionálni záchranári Horskej záchrannej služby (HZS).

slovakia

left justify in out

Dvanásťročné dievča a šesťročný chlapec sa ešte počas obeda vzdialili z tábora. "Začal ich hľadať zamestnanec chaty, ktorý je aj dobrovoľným záchranárom HZS, spolu s ďalšími dobrovoľníkmi. Keďže sa im dievča a chlapca nedarilo nájsť, udalosť nahlásili polícii a HZS. Do terénu odišli profesionálni aj dobrovoľní záchranári HZS. O súčinnosť požiadali letku Ministerstva vnútra SR s termovíziou," informovali horskí záchranári na svojej webovej stránke.

 

Deti objavil ešte pred zotmením dobrovoľný záchranár HZS na zelenom turistickom chodníku smerom na Borišov. "Boli mierne podchladené, vyčerpané, no našťastie bez zranení. Po vyšetrení ich transportovali späť do tábora, kde im poskytli príslušnú starostlivosť," uviedli horskí záchranári.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies