Vo Veľkej Británii si odteraz môžete pozrieť históriu MOT prehliadok online

NETKY.SK • 20 Október 2015, 16:00 • 2 min
Vo Veľkej Británii si odteraz môžete pozrieť históriu MOT prehliadok online

LONDÝN – Vo Veľkej Británii si môžete odteraz vyhľadať celú históriu MOT (STK) prehliadok akéhokoľvek auta len zadaním jeho registračného čísla (ŠPZ).

slovakia

left justify in out

Tento užitočný nástroj vám umožní overiť si akékoľvek vozidlo, či niekedy neprešlo cez kontrolu MOT a z akých dôvodov. Zíde sa vám to, keď si napríklad budete chcieť kúpiť nejaké ojazdené auto.

Je to naozaj veľmi jednoduché. Stačí ísť na stránku mot-history.net, kde zadáte ŠPZ spolu so značkou auta a je to.

 

img

Táto stránka beží zatiaľ v "beta" režime, čo znamená, že je ešte vo vývoji. Vyskúšajte si však zadať identifikačné údaje áut, ktoré ste vlastnili alebo poznáte a budete prekvapení množstvom informácií, ktoré dostanete.

Dozviete sa počet najazdených kilometrov za každý rok a rovnako aj dôvody, prečo auto neprešlo kontrolou MOT. Taktiež si môžete pozrieť závady vozidla, ktoré by mohli byť problémom v budúcnosti. Výhodou je, že vám zobrazí kompletnú históriu všetkých prehliadok a tak si môžete pozrieť aj to, aké závady malo auto v minulosti a napríklad na tej poslednej MOT kontrole sa už neobjavili. Môžete si to vyskúšať na akomkoľvek vozidle, ktoré poznáte alebo práve prešlo okolo vás.

 

img

Predali ste auto a ste zvedaví čo sa s ním stalo? Môžete si to overiť na tejto stránke a ľahko zistíte, či ešte brázdi anglické cesty alebo je už na dôchodku na šrotovisku.

Všeobecné informácie o vozidlách si môžete vyhľadať TU, stačí vám zadať iba registračné číslo. Nájdete tu informácie o platnosti certifikátu MOT, obsah motora, farbu, rok výroby, emisie CO2, aktuálnu výšku dane za vozidlo a mnoho ďalšieho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona