Vo Veľkej Británii došlo k ozbrojenej lúpeži Bitcoinov

NETKY.SK • 30 Január 2018, 18:30 • 2 min
Vo Veľkej Británii došlo k ozbrojenej lúpeži Bitcoinov

MOULSFORD – Muža z Veľkej Británie, ktorý prevádzkuje spoločnosť na obchodovanie s kryptomenami, v nedeľu prepadli neznámi útočníci a pod hrozbou použitia zbrane ho donútili vydať neznáme množstvo Bitcoinov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Incident, ku ktorému došlo v obci Moulsford v južnom Oxfordshire, je prvou lúpežou Bitcoinov v krajine. O prepade informovala miestna polícia v pondelok ráno.

 

"Polícia v Thames Valley vyšetruje nebezpečnú lúpež, ku ktorej došlo v objekte v Moulsforde. Počas incidentu nebol nikto vážne zranený. V súvislosti s týmto trestným činom zatiaľ nebol nikto zatknutý," uviedol policajný hovorca.

 

img

 

Podľa dostupných informácií štyria lúpežníci násilne vstúpili do rezidencie a zviazali ženu. Súčasne zbraňou ohrozovali obchodníka s kryptomenami Dannyho Astona, aby im previedol Bitcoiny. Spoločnosť na obchodovanie s kryptomenami bola založená v júni 2017 ako Aston Digital Currencies Ltd.

 

Ide o prvý známy prípad ozbrojenej lúpeže vo Veľkej Británii, ktorá má súvislosť s Bitcoinmi. Vo svete však k podobným prepadnutiam už došlo.

 

img

 

Podobný incident bol zaznamenaný 23. januára v Ottawe v Kanade. Traja ozbrojení páchatelia zadržiavali zamestnancov finančnej spoločnosti, ktorá obchoduje s Bitcoinmi, nakoniec však odišli s prázdnymi rukami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies