Vo veku 93 rokov zomrel tvorca mangy Shigeru Mizuki

NETKY.SK • 1 December 2015, 10:39 • 2 min
Vo veku 93 rokov zomrel tvorca mangy Shigeru Mizuki

TOKIO - Vo veku 93 rokov zomrel japonský tvorca mangy Shigeru Mizuki. Rodák z mesta Sakaiminato skonal v pondelok 30. novembra v Tokiu v dôsledku zlyhania viacerých orgánov.

slovakia

left justify in out

Smutnú správu potvrdili zástupcovia produkčnej spoločnosti zosnulého, podľa ktorých Mizukiho hospitalizovali 11. novembra po tom, ako doma spadol a poranil si hlavu.


Shigeru Mizuki, vlastným menom Shigeru Mura, sa narodil 8. marca 1922. Počas druhej svetovej vojny bojoval v Papue-Novej Guinei, kde prišiel o ľavú ruku. Zážitky z vojny mali vplyv aj na jeho tvorbu. V 60. rokoch vytvoril manga sériu GeGeGe no Kitaro, podľa ktorej vzniklo niekoľko seriálov či film Kitaro a odveká kliatba (2008). Okrem iného je tiež autorom manga biografie Adolfa Hitlera z roku 1971. V roku 2010 mu udelili cenu za prínos japonskej kultúre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies