Vo veku 91 rokov zomrela ikona svetovej módy Hubert de Givenchy

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 16:53 • 2 min
Vo veku 91 rokov zomrela ikona svetovej módy Hubert de Givenchy

PARÍŽ - Vo veku 91 rokov zomrel v sobotu slávny francúzsky módny návrhár Hubert de Givenchy, priekopník dámskej konfekcie, ktorý okrem iného navrhoval koktailové šaty pre herečku Audrey Hepburnovú vo filme Raňajky u Tiffanyho. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Givenchyho úmrtie potvrdila umelecká vedúca spoločnosti Clare Waightová, ktorá povedala, že jej bolo cťou tohto veľkého človeka poznať.

 

Givenchy bol spolu s Christianom Diorom či Yvesom Saint Laurentom jedným z velikánov parížskych módnych kruhov, ktorí po skončení druhej svetovej vojny v roku 1945 udávali tón svetovej módy.

 

Medzi jeho zákazníčky a priateľky patrili okrem iných hollwoodska hviezda Elizabeth Taylorová, manželka 35. amerického prezidenta Johna F. Kennedyho Jackie, ako aj monacká kňažná Grace či herečka Audrey Hepburnová.

 

Svoju značku založil Givenchy v roku 1952 a v roku 1988 ju predal parížskemu koncernu LVMH, ktorý je majiteľom viac ako 60 značiek luxusného tovaru.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies