Vo veku 90 rokov zomrela rozhlasová legenda, Viktor Oravec

NETKY.SK • 24 Apríl 2019, 09:08 • 2 min
Vo veku 90 rokov zomrela rozhlasová legenda, Viktor Oravec

BRATISLAVA - V sobotu (20. 4.) nás navždy opustil známy rozhlasový moderátor Viktor Oravec.

slovakia

left justify in out

Viktora Oravca si poslucháči Slovenského rozhlasu spájajú najmä a reláciou Na modrej vlne. V sobotu nás však vo veku 90 rokov navždy opustil. Rozlúčka s ním sa bude konať v piatok.

 

Viktor Oravec je rodákom z Čachtíc, kde žil od 25. februára 1929. Po štúdiu na učiteľskej akadémii a UK v Bratislave sa roky venoval vzdelávaniu mladých ľudí, pôsobil ako učiteľ.  Až v roku 1960 výrazne zmenil svoje profesijné zameranie a objavil sa v rozhlase. Okrem relácie na Modrej vlne pripravoval aj Mikrofórum a Svet mladých.

 

img

 

Oravec bol súčasťou známej autorskej trojice spolu s Ernestom Weidlerom a Ľubomírom Moncoľom. V mládežníckej redakcii pracoval medzi rokmi 1960 až 1969 a neskôr v rokoch 1974 až 1991. Po odchode do dôchodku spolupracoval naďalej s Krajanskou redakciou Slovenského rozhlasu. Nebol však len učiteľom a rozhlasovým moderátorom, miloval aj šport. Venoval sa predovšetkým šprintu, skoku do diaľky a desaťboju. Oravec bol nositeľom Krištáľovej pyramídy.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona