Vo veku 88 rokov zomrel Francois Michelin, šéf francúzskeho výrobcu pneumatík

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 18:43 • 2 min
Vo veku 88 rokov zomrel Francois Michelin, šéf francúzskeho výrobcu pneumatík

CLERMONT-FERRAND - Francois Michelin, dlhoročný šéf francúzskeho výrobcu pneumatík Michelin, zomrel vo veku 88 rokov. S odvolaním sa na dnešné oznámenie spoločnosti Michelin o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Michelin stál na čele firmy 47 rokov a vďaka nemu sa z nej stal jeden z najvýznamnejších svetových výrobcov pneumatík. Podnikateľ si získal renomé najzdržanlivejšieho manažéra Francúzska a bol považovaný za posledného veľkého ekonomického patriarchu, i keď jeho tvrdý manažérsky štýl nebol vždy prijímaný bez výhrad.
     

Francois Michelin v roku 2002 definitívne odovzdal žezlo svojmu synovi Edouardovi, ktorý sa však o štyri roky neskôr utopil pri rybárčení na otvorenom mori pri bretónskom pobreží. Odvtedy už na čele spoločnosti nestojí žiadny manažér s priezviskom Michelin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona