Vo veku 81 rokov zomrel básnik Rod McKuen

NETKY.SK • 30 Január 2015, 15:17 • 2 min
Vo veku 81 rokov zomrel básnik Rod McKuen

USA - Vo veku 81 rokov zomrel vo štvrtok 29. januára americký básnik, skladateľ a spevák Rod McKuen. Naposledy vydýchol v rehabilitačnom centre v Beverly Hills.

slovakia

left justify in out

Umelec pred niekoľkými týždňami dostal zápal pľúc, ktoré mu neskôr v dôsledku ochorenia zlyhali. Agentúru Associated Press o tom informoval nevlastný brat zosnulého Edward McKuen Habib.

 

Rodney Marvin "Rod" McKuen sa narodil 29. apríla 1933 v kalifornskom Oaklande. Za piesne z filmov Najkrajší čas slečny J. B. (1969) a A Boy Named Charlie Brown (1969) ho nominovali na Oscara. Na konte má aj jednu Grammy a nomináciu na Pulitzerovu cenu. V zbierkach poézie, z ktorých po celom svete predal viac ako milión výtlačkov, sa často zaoberal témami ako láska alebo spiritualita. Medzi jeho najznámejšie diela patria knihy Stanyan Street & Other Sorrows (1966), Listen to the Warm (1967) alebo Lonesome Cities (1968). Spolupracoval napríklad s Frankom Sinatrom, Barbrou Streisand či Madonnou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies