Vo veku 80 rokov zomrel soulový spevák Billy Paul

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 08:13 • 2 min
Vo veku 80 rokov zomrel soulový spevák Billy Paul

NEW YORK - Americký soulový spevák Billy Paul zomrel v nedeľu vo veku 80 rokov. Príčinou jeho úmrtia bolo rakovinové ochorenie, informovala dnes agentúra DPA, citujúc jeho pozostalých.

slovakia

left justify in out

Rodák zo štátu Pensylvánia začal svoju spevácku kariéru ako 11-ročný. Okrem soulu sa venoval aj jazzu a R&B. Medzinárodnú popularitu mu priniesla skladba "Me and Mrs. Jones" z roku 1972.

 

Billy Paul, občianskym menom Paul Williams, počas svojej vyše 60-ročnej kariéry vydal 16 štúdiových albumov, bol držiteľom ceny Grammy, American Music Award (AMA) a niekoľkých cien Ebby.

 

Ako mladíka ho odvelili na rovnakú vojenskú základňu do Nemecka, na ktorej slúžilo viacero celebrít vrátane Elvisa Presleyho. Hoci oznámil odchod do dôchodku v roku 1989, pokračoval v koncertoch.

 

V roku 2009 mal premiéru jeho biografický dokumentárny film "Am I Black Enough for You?" z dielne švédskeho režiséra Görana Olssona. Paul zomrel vo svojom dome v Blackwoode v štáte New Jersey.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies