Vo veku 78 rokov zomrel soulový spevák Jimmy Ruffin

NETKY.SK • 20 November 2014, 10:31 • 2 min
Vo veku 78 rokov zomrel soulový spevák Jimmy Ruffin

BRATISLAVA - Vo veku 78 rokov zomrel v pondelok 17. novembra soulový spevák Jimmy Ruffin. V druhej polovici októbra priniesli médiá správu, že interpreta trápi vážna choroba.

slovakia

left justify in out

Hospitalizovali ho preto v Las Vegas, kde mu poskytovali intenzívnu starostlivosť. Spevákova rodina vo vyhlásení uviedla, že bol výnimočný človek, ktorý významne ovplyvnil hudobný priemysel. "Uchováme si všetky milé a prekrásne spomienky, ktoré naňho máme," vyjadrili sa pozostalí. Berry Gordy, zakladateľ vydavateľstva Motown, s ktorým Ruffin podpísal kontrakt v 60. rokoch 20. storočia, ho označil za fenomenálneho speváka.

 

Jimmy Lee Ruffin sa narodil 7. mája 1936 v Collinsville v Mississippi. Preslávil sa predovšetkým skladbami What Becomes of the Broken Hearted, I've Passed This Way Before, Gonna Give Her All the Love I Got alebo Hold On To My Love. Spolupracoval napríklad s anglickým muzikantom Paulom Wellerom či formáciou Heaven 17. Bol starším bratom člena vokálnej skupiny The Temptations Davida Ruffina, ktorý sa v roku 1991 predávkoval. Na konte má 11 albumov, pričom posledný s názvom There Will Never Be Another You vydal v roku 2012. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies