Vo veku 78 rokov zomrel priekopník punku Alan Vega

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 07:57 • 2 min
Vo veku 78 rokov zomrel priekopník punku Alan Vega

NEW YORK - Vo veku 78 rokov zomrel v sobotu Alan Vega, jeden z priekopníkov punk rocku. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na bývalého frontmana skupiny Black Flag Henryho Rollinsa.

slovakia

left justify in out

Informáciu o Vegovej smrti priniesol Rollins na svojej internetovej stránke, na ktorej zverejnil aj vyhlásenie Vegovej rodiny, podľa ktorého umelec zomrel v spánku v sobotu v noci. Príčina jeho smrti sa vo vyhlásení neuvádza.

 

Začiatkom 70. rokov vytvoril Vega spolu s Martinom Revom duo Suicide. Skupina nikdy nedosiahla celosvetový úspech, je však vo všeobecnosti pokladaná za predchodcu punku a elektronickej hudby.

 

Správy o Vegovej smrti vyvolali veľkú odozvu na svetovej hudobnej scéne. Spevák a skladateľ Bruce Springsteen ho označil za "jeden z veľkých revolučných hlasov rokenrolu" a Flea, basgitarista skupiny Red Hot Chili Peppers, ho na Twitteri nazval "veľkým novátorom".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies