Vo veku 77 rokov zomrel hudobník Allen Toussaint

NETKY.SK • 10 November 2015, 16:07 • 2 min
Vo veku 77 rokov zomrel hudobník Allen Toussaint

BRATISLAVA - Vo veku 77 rokov zomrel americký hudobník Allen Toussaint.

slovakia

left justify in out

Klaviristu našli bezvládneho v hotelovej izbe v španielskom Madride po tom, čo prekonal infarkt. Ďalší dostal počas prevozu do nemocnice. Toussaint bol v Španielsku na turné, pričom večer pred smrťou odohral jeden z koncertov.


Toussaint bol legendou neworleanského r'n'b. Počas kariéry vydal takmer dvadsať sólových albumov. Spolupracoval napríklad s Paulom McCartneym, Irmou Thomas, Leem Dorseym, Elvisom Costellom či skupinou Labelle, pre ktorú produkoval známy hit Lady Marmalde. Medzi jeho známe skladby patria Working in the Coal Mine, Fortune Teller, Southern Nights, Mother-in-Law alebo I'll Take a Melody. Mnohé z nich sa dočkali cover verzií iných hudobníkov. Toussainta v roku 1998 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a predvlani mu udelili americkú Národnú medailu umenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies