Vo veku 73 rokov zomrel soulový spevák Percy Sledge

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 18:25 • 2 min
Vo veku 73 rokov zomrel soulový spevák Percy Sledge

WASHINGTON - Americký R&B a soulový spevák Percy Sledge, ktorého preslávila pieseň "When a Man Loves a Woman" (Keď muž miluje ženu), zomrel v noci nadnes vo veku 73 rokov. Informoval o tom server spravodajskej televízie BBC.

slovakia

left justify in out

Spevákovo úmrtie pre BBC potvrdil aj predstaviteľ talentovej agentúry Artists International Management Steve Green, ktorý uviedol, že Sledge skonal vo svojom dome v americkom meste Baton Rouge v štáte Louisiana.
     

"Bol (Sledge) jedným z mojich prvých počinov, bol úžasným človekom a v tomto biznise to veľmi často nenájdete," uviedol pre BBC Green.
     

Sledgeov hit "When a Man Loves a Woman" sa dostal dvakrát do singlového rebríčka TOP 10 v Británii. Táto pieseň dobyla v roku 1966 aj čelo rebríčka US Billboard, kde zotrvala dva týždne. Na konci tohto týždňa oslávi slávna balada 49. výročie vydania.
     

Predtým, ako sa dal Sledge začiatkom 60. rokov 20. storočia na spevácku dráhu, pracoval v nemocnici ako zdravotný pracovník. V roku 2005 ho uviedli do Rokenrolovej siene slávy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies