Vo veku 71 rokov zomrel gitarista Dick Wagner

NETKY.SK • 1 August 2014, 14:41 • 2 min
Vo veku 71 rokov zomrel gitarista Dick Wagner

USA - Vo veku 71 rokov zomrel v stredu 30. júla americký gitarista Dick Wagner. Ako uviedla hudobníkova manažérka Susan Michelson, Wagner, ktorý spolupracoval s Lou Reedom, Petrom Gabrielom či kapelou Kiss, zomrel na zlyhanie pľúc.

slovakia

left justify in out

"Mal astmu a sťažoval sa na bolesť v hrudníku. V nemocnici mu urobili špeciálny zákrok, pár dní bol v poriadku a potom jeho pľúca začali robiť problémy. Jeho zdravotný stav sa menil a v posledných dňoch sa už len zhoršoval. Stále je to šok. Je to smutné," uviedla pre médiá Michelson.

 

Dick Wagner pôsobil napríklad v kapele The Frost, no preslávil sa aj spoluprácou s rôznymi známymi hudobníkmi. Okrem spomínaných Loua Reeda, Petra Gabriela a formácie Kiss to bol aj hudobník Alice Cooper, pre ktorého nahral niekoľko skladieb na štúdiovkách School's Out (1972), Billion Dollar Babies (1973), Muscle of Love (1973) a ďalších. Tiež sa podieľal na písaní niektorých piesní známeho rockera. "Je nenahraditeľný. Spôsob, akým hral a písal sa už u nikoho neuvidí. Len s málo ľuďmi som si užil spoluprácu, ako práve s Dickom Wagnerom. Veľa môjho úspechu sa spája práve s ním," uviedol Alice Cooper o Wagnerovi na sociálnej sieti Facebook. Wagnerovi v roku 2012 vyšla autobiografia s názvom Not Only Women Bleed.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona