Vo veku 70 rokov zomrel spevák Joe Cocker

NETKY.SK • 23 December 2014, 09:20 • 2 min
Vo veku 70 rokov zomrel spevák Joe Cocker

NEW YORK - Vo veku 70 rokov dnes zomrel anglický spevák Joe Cocker. BBC správu potvrdil jeho agent Barrie Marshall, podľa ktorého bol Cocker "jednoducho unikátny" a bude nemožné zaplniť priestor, ktorý jeho odchod zanechá v srdciach blízkych.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu TMZ rodák zo Sheffieldu bojoval s rakovinou pľúc a skonal vo svojom dome v americkom Colorade. "Nepochybne bol najúžasnejším rockovým a soulovým hlasom, aký kedy vzišiel z Británie a po celý život sa vôbec nezmenil," vyjadril sa ďalej Marshall. Cocker bol podľa neho skutočná hviezda, no zároveň zostal láskavým a pokorným mužom, ktorý miloval vystupovanie.

 

Joe Cocker sa narodil 20. mája 1944. Kariéru začínal coververziami skladieb od The Beatles. Na hudobnej scéne sa stal známym vďaka nezameniteľnému chrapľavému hlasu. V roku 1969 sa "biely soulman" zúčastnil na legendárnom festivale Woodstock, kde odspieval dovedna päť skladieb. V roku 1983 získal prestížne ocenenie Grammy za dueto s Jennifer Warnes s názvom Up Where We Belong. Pieseň z filmu Dôstojník a gentleman (1982) si na konto pripísala aj Oscara. V roku 2001 ho uviedli do siene slávy Grammy. 

 

Medzi jeho najväčšie hity patria aj skladby With a Little Help From My Friends, Unchain My Heart, You Are So Beautiful, Summer in the City či You Can Leave Your Hat On. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies