Vo veku 70 rokov zomrel hudobník John Renbourn

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 12:16 • 2 min
Vo veku 70 rokov zomrel hudobník John Renbourn

BRATISLAVA - Vo štvrtok 26. marca zomrel vo veku 70 rokov anglický gitarista, skladateľ a jeden zo zakladajúcich členov folkovej skupiny Pentangle John Renbourn. Hudobníkovo bezvládne telo objavila polícia vo štvrtok ráno v jeho dome v meste Hawick.

slovakia

left justify in out

Renbourn mal v stredu večer vystúpiť spolu so spevákom Wizzom Jonesom, na koncerte sa však neukázal. Príčinou úmrtia bol údajne srdcový infarkt. "Správa o smrti Johna Renbourna ma zarmútila. Bol to milujúci a láskavý človek. RIP John, bolo mi cťou a potešením stretnúť ťa," vyjadrila sa prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter speváčka Cerys Matthews. "Ach, John Renbourn más navždy opustil. Taký skvelý gitarista..." napísal na Twitter spisovateľ Ian Rankin.


John Renbourn sa narodil 8. augusta 1944 v Londýne. Známy bol predovšetkým vďaka spolupráci s už zosnulým gitaristom Bertom Janschom, s ktorým pôsobil v spomínanej kapele Pentangle. Ako sólový umelec vydal napríklad nahrávky John Renbourn (1965), The Lady and the Unicorn (1970), Faro Annie (1971), The Hermit (1976), A Maid in Bedlam (1977), The Black Balloon (1979), The Nine Maidens (1986), Traveller's Prayer (1998) alebo Palermo Snow (2011). Spolupracoval aj s Dorris Henderson či Stefanom Grossmanom.
Informácie pochádzajú z webstránok www.theguardian.com a www.bbc.com.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona