Vo veku 69 rokov zomrel televízny a filmový herec Dennis Farina

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 08:40 • 2 min
Vo veku 69 rokov zomrel televízny a filmový herec Dennis Farina

SCOTTSDALE - Vo veku 69 rokov dnes zomrel americký herec Dennis Farina. Podľa jeho hovorkyne Lori De Waalovej herec skonal v ranných hodinách miestneho času v meste Scottsdale v štáte Arizona po tom, ako ho hospitalizovali s krvnou zrazeninou na pľúcach. Správu priniesla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Farina sa narodil 29. februára 1944 v Chicagu. Pôvodne pracoval ako mestský policajt a svoju hereckú kariéru odštartoval až neskôr, takmer ako 40-ročný. Obľúbeným sa stal ako predstaviteľ tvrdých mužov. Preslávila ho najmä úloha detektíva Joea Fontanu v dlhodobom kriminálnom TV seriáli Zákon a poriadok.

Herec účinkoval aj v ďalších žánrovo príbuzných seriáloch 80. rokov, akými sú Crime Story či Miami Vice. Neskôr sa objavil v seriáloch Buddy Faro, Luck, Empire Falls alebo New Girl. Farina si zahral v celovečerných filmoch ako Chyťte ho! (1995), Eddie (1996), Stará láska nehrdzavie (1997) či Zachráňte vojaka Ryana (1997).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies