Vo veku 69 rokov zomrel hudobník Danny McCulloch

NETKY.SK • 12 Február 2015, 18:30 • 2 min
Vo veku 69 rokov zomrel hudobník Danny McCulloch

LONDÝN - Vo veku 69 rokov zomrel britský hudobník Danny McCulloch. Rodákovi z Londýna, ktorý pôsobil napríklad ako basgitarista dnes už nefungujúcej kapely Eric Burdon and the Animals, zlyhalo vo štvrtok 29. januára srdce.

slovakia

left justify in out

Smutnú správu zverejnil v stredu 11. februára britský týždenník New Musical Express (NME) na svojej oficiálnej webovej stránke www.nme.com po tom, ako informáciu magazínu prezradili deti zosnulého Natasha Brearley, Nina McCulloch Kent, Tara Mcculloch a Alistair Temple.

 

 

Daniel Joseph "Danny" McCulloch sa narodil 18. júla 1945. Kariéru začínal v kapelách ako Tony Craven & The Casuals či Screaming Lord Sutch & The Savages. Spolupracovali s ním tiež Muddy Waters alebo Jerry Lee Lewis. Preslávil sa však v spomínanej formácii Eric Burdon and the Animals, v ktorej hral v období 1966 - 1968. S kapelou ponúkol albumy Winds of Change (1967), The Twain Shall Meet (1968) alebo Every One of Us (1968) a hity ako San Franciscan Nights, Monterey či Sky Pilot. S kolegom Vicom Briggsom neskôr vydal album Wings of a Man (1969). V roku 1995 uviedol na trh sólovú štúdiovku Beowulf, na ktorej spolupracovali aj Steve Rowland alebo Albert Hammond. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies