Vo veku 51 rokov zomrel dídžej Guru Josh, autor hitu Infinity

NETKY.SK • 31 December 2015, 13:59 • 2 min
Vo veku 51 rokov zomrel dídžej Guru Josh, autor hitu Infinity

LONDÝN - Vo veku 51 rokov zomrel britský hudobník Guru Josh, vlastným menom Paul Walden, ktorý sa preslávil v roku 1990 hitom Infinity.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom denník The Guardian s odvolaním sa na hudobníkovho agenta. Walden zomrel už v pondelok v meste Ibiza ležiacom na rovnomennom španielskom ostrove. Príčina jeho smrti nie je známa, no objavili sa aj informácie o samovražde.

 

Guru Josh bol v 90. rokoch britskou ikonou žánru acid house. Debutový singel Infinity pôvodne vydalo v roku 1989 vydavateľstvo Infinity Records. V roku 1990 singel vyšiel v BMG Records. Paul Walden sa pôvodne vyučil za zubára. Začínal ako zabávač a hráč na klávesové nástroje v nočnom klube pod pseudonymom Syndrone. Po singli Infinity zaznamenal ešte hit Whose Law (Is It Anyway?), no následne záujem o jeho hudbu rýchlo poklesol.

 

Rovnomenný album Infinity kritika rozniesla v zuboch. Sympatie hudobnej scény Walden definitívne stratil po tom, ako v jenom rozhovore podporil politiku vtedajších vládnucich konzervatívcov. V roku 2007 založili Walden a dížej DazPerkz (Darren Bailie) Guru Josh Project. Spolu vydali v roku 2008 novú verziu Infinity, ktorú remixoval DJ Klaas Gerling a dosiahla ešte väčší úspech ako originál.

Tretej verzie, ktorá bola použitá v reklame, sa hit Infinity dočkal o štyri roky neskôr ako Infinity 2012.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies