Vo veku 48 rokov zomrel osudom sužovaný šampión Šimůnek

NETKY.SK • 10 August 2010, 11:51 • 2 min
Vo veku 48 rokov zomrel osudom sužovaný šampión Šimůnek

Vo veku 48 rokov zomrel osudom sužovaný šampión Šimůnek

slovakia

left justify in out

Český a zároveň česko-slovenský cyklokros postihla mimoriadne smutná udalosť, lebo vo veku 48 rokov zomrel Radomír Šimůnek. Štvornásobný majster sveta skonal v noci na utorok po dlhej a ťažkej chorobe.
      Podľa predsedu Českej cyklokrosovej komisie Čestmíra Kalaša, ktorý informoval idnes.cz, jeho telo objavila asi o 04.00 h manželka. Jana Šimůnková mu zároveň do telefónu oznámila, že si neželá šírenie podrobností.
      Šimůnek bol českou cyklokrosárskou ikonou 80. a 90. rokov. Po titule juniorského majstra sveta v roku 1990 získal pomerne skoro aj dve zlaté seniorské medaily medzi amatérmi. Vrcholom jeho kariéry bol titul medzi profesionálmi z roku 1991, vďaka čomu ovládol aj anketu Športovec roka. O rok neskôr sa mu zrútil svet. Večer 19. novembra 1992 na ceste Praha-Plzeň neďaleko Cerhovíc spôsobil vo veľkej rýchlosti dopravnú nehodu, pri ktorej zomreli traja ľudia. Za to ho odsúdili na 18 mesiacov nepodmienečne, ale prezident Václav Havel udelil milosť.
      Po návrate k pretekaniu však mával psychické problémy a na MS sa mu už tak nedarilo. S aktívnou kariérou skončil v roku 2002, po 24 rokoch súťaženia. Stal sa trénerom svojho syna Radomíra.
      "Máloktorý český športovec dokázal vybojovať toľko úspechov ako Radek. Bol to obrovský talent, talent od prírody, ale rovnako tak aj nesmierne poctivý pretekár v tréningu," povedal na Šimůnkovu adresu Čestmír Kalaš.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies