Vo veku 45 rokov sa Roloson nečakane vrátil do NHL

NETKY.SK • 4 November 2014, 08:25 • 2 min
Vo veku 45 rokov sa Roloson nečakane vrátil do NHL

NEW YORK - Keď brankár Dwayne Roloson ukončil pred troma rokmi v úctyhodnom veku 42 rokov a 178 dní svoju hokejovú kariéru, asi ťažko predpokladal, že sa na lavičku NHL ešte vráti.

slovakia

left justify in out

Len málo hráčov v histórii vydržalo do takého veku, no nechýbalo veľa a vďaka zhode náhod sa Roloson mohol ešte výraznejšie zapísať do histórie. V neďeľňajšom zápase proti Coloradu sa nečakane objavil v zostave Anaheimu - ako náhradník kryl chrbát ďalšiemu náhradníkovi Jasonovi LaBarberovi. K zranenému Frederikovi Andersenovi sa na poslednú chvíľu nečakane pridal aj John Gibson a Ducks postavili do bránky LaBarberu z farmy. Keďže mu nemal kto robiť náhradníka, na lavičku šiel Roloson pôsobiaci v Anaheime ako poradca brankárov. Umožnilo mu to pravidlo NHL, ktoré takýto krok v prípade núdze povoľuje. Celý Anaheim a určite aj sám Roloson sa "modlili", aby LaBarberu tiež nepostihlo zranenie. Ak by však Roloson dostal priestor na ľade, stal by sa tretím najstarším brankárom v histórii NHL. Tejto štatistike vedie Maurice ´Moe´ Roberts (45 rokov a 345 dní) pred Johnym Bowerom (45 rokov a 32 dní).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies