Vo veku 39 rokov zomrel pri autonehode slovinský slalomár Grubelnik

NETKY.SK • 18 November 2015, 09:37 • 2 min
Vo veku 39 rokov zomrel pri autonehode slovinský slalomár Grubelnik

VIEDEŇ - Bývalý slovinský slalomár Drago Grubelnik zahynul v utorok pri tragickej dopravnej nehode. Vedenie Slovinskej lyžiarskej federácie informovalo, že 39-ročný účastník troch ZOH nezvládol v rakúskom stredisku Sölden riadenie svojho automobilu, s ktorým zišiel z horskej cesty a spadol do rokliny.

slovakia

left justify in out

"Grubelnik patril medzi najlepších slovinských slalomárov tohto milénia. V jeho osobe sme prišli o skvelého človeka a výnimočného pretekára," uviedla v stanovisku Slovinská lyžiarska federácia. Rakúske médiá informovali, že Grubelnik zahynul krátko po prevoze do nemocnice v nemeckom Murnaue. Okrem neho museli byť hospitalizovaní aj ďalší dvaja pasažieri.

 

Grubelnik reprezentoval Slovinsko na ZOH 1998, 2002 a 2006, jeho najlepšími výsledkami v obľúbenej točivej disciplíne boli 13. a 16. miesto. V rámci seriálu Svetového pohára dosiahol najlepší výsledok v roku 2000 vo švajčiarskom Wengene, keď obsadil 3. miesto. V roku 2007 ukončil aktívnu kariéru, od roku 2013 pôsobil ako tréner bulharskej reprezentácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies