Vo veku 35 rokov zomrel hudobník Benjamin Curtis

NETKY.SK • 31 December 2013, 16:38 • 2 min
Vo veku 35 rokov zomrel hudobník Benjamin Curtis

USA - Zakladajúci člen kapiel The Secret Machines, School of Seven Bells a UFOFU podľahol rakovine lymfatického systému.

slovakia

left justify in out

Vo veku 35 rokov zomrel v nedeľu 29. decembra americký hudobník Benjamin Curtis. Zakladateľ kapiel ako Secret Machines, School of Seven Bells a UFOFU podľahol v New Yorku rakovine lymfatického systému, ktorú mu diagnostikovali začiatkom roka. "Nemôžeme poďakovať všetkým, ktorí ho po celé roky podporovali tak isto ako jeho hudbu. Práve vy ste umožnili nám aj jemu vidieť, ako ho všetci milovali a ako sa dotýkal životov prostredníctvom hudby. Všetkým nám bude veľmi chýbať jeho neskutočný talent a vzácna osobnosť, ale sme šťastní, že sa s nami podelil o jeho hudbu a práve tá s nami ostane navždy," napísali na facebookovej stránke School of Seven Bells.

Benjamin Curtis sa narodil 23. septembra 1978 v oklahomskom Lawtone. Od roku 1993 hral na bicie v kapele UFOFU. Z formácie, v ktorej pôsobil aj jeho brat Brandon Curtis, odišiel v roku 1997. Nasledujúce tri roky bubnoval v skupine Tripping Daisy. Od roku 2000 do roku 2007 pôsobil na poste gitaristu a vokalistu v triu Secret Machines. V roku 2007 založil s dvojičkami Alejandrou a Claudiou Deheza formáciu School of Seven Bells, v ktorej hral na gitaru a spieval. Kapela vydala albumy Alpinisms (2008), Disconnect From Desire (2010) a po odchode Claudie aj ich poslednú nahrávku Ghostory (2012). 

Informácie pochádzajú z webstránky www.rollingstone.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies