Vo veku 31 rokov zomrel Jamal Edwards. Pomohol s kariérou Edovi Sheeranovi

NETKY.SK • 21 Február 2022, 16:34 • 2 min
Vo veku 31 rokov zomrel Jamal Edwards. Pomohol s kariérou Edovi Sheeranovi

BRATISLAVA - Príčina jeho smrti zatiaľ nie je známa. Na úmrtie už reagovalo množstvo osobností.

slovakia

left justify in out

Zakladateľ online hudobnej platformy SB.TV naposledy vydýchol v nedeľu 20. februára. Smutnú správu potvrdila jeho matka Brenda Edwards. „Zomrel v dôsledku náhlej choroby,“ dodala. 

 

Na úmrtie už reagovalo množstvo známych osobností. Medzi nimi napríklad aj londýnsky starosta Sadiq Khan, herec Idris Elba, speváčka Gabrielle, futbalový klub Chelsea, raper AJ Tracey, ale aj princ Charles s manželkou Camillou. Zosnulý pôsobil ako ambasádor charitatívneho projektu The Prince’s Trust, ktorý v roku 1976 založil práve princ z Walesu.

 

Jamal Edwards sa narodil 24. augusta 1990 v Lutone. Ako 15-ročný začal nakrúcať krátke filmy s kamerou, ktorú mu darovali rodičia na Vianoce.  

 

Prečítajte si tiež: Viete si predstaviť ráno bez skvelej šálky čerstvej voňavej kávy? Začnite deň kávou, ktorá nesie známe meno!

 

Jeho spoločnosť SB.TV pomohla rozbehnúť kariéru známym interpretom, akými sú Dave, Ed Sheeran alebo Skepta. 

 

Pôsobil aj v módnom priemysle, venoval sa charite a rôznymi spôsobmi pomáhal najmä mladým ľuďomNapísal tiež motivačnú knihu Self Belief: The Vision: How to Be a Success on Your Own Terms. Od roku 2021 pôsobil pod menom Jamal Artman ako DJ. V roku 2014 mu za prínos hudbe udelili titul MBE

 

Možno vás zaujme: Mladá speváčka a skladateľka Gigi Ann dáva do svetovej hudby slovenskú dušu

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies