Vo veku 24 rokov zomrela Poppy, najstaršia mačka vo svete

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 14:30 • 2 min
Vo veku 24 rokov zomrela Poppy, najstaršia mačka vo svete

LONDÝN - Malá korytnačková mačka menom Poppy z Veľkej Británie, ktorú Guinnessova Kniha rekordov 19. mája uznala za najstaršiu žijúcu mačku sveta, niekoľko týždňov po tom v piatok uhynula. Mala 24 rokov - v ľudskom živote by to bolo až 114.

slovakia

left justify in out

Poppy sa narodila vo februári 1990, keď Nelsona Mandelu pustili v Juhoafrickej republike z väzenia, a prežila päť britských premiérov. Jej majitelia ju pochovali vo svojej záhrade v Bournemouthu, v anglickom Dorsete, po boku svojich predchádzajúcich domácich miláčikov,
     

Uviedol, že mačka zomrela minulý piatok po problémoch so zadnými nohami a infekcii, ktorú dostala z vody. Jej majiteľka, 43-ročná Jacqui Westová denníku povedala, že Poppy "mala zlý týždeň". "Pre infekciu z vody dostala v stredu antibiotiká a začali ju hnevať zadné nohy. Nebola vôbec vo svojej koži. Uhynula v piatok popoludní," spresnila. Majiteľka povedala, že pri nej bola celý posledný deň, keďže sa Poppy cítila tak zle. 
     

"Vedeli sme, že je stará, ale aj tak to človeka veľmi rozruší," dodala. Zdôraznila, že ešte predtým získala titul najstaršej mačky sveta a "takmer ako keby úmyselne zostávala nažive, pretože ten proces trval celé mesiace".
       

Titul prevzala od mačky Pinky z amerického Kansasu, ktorá vlani zomrela ako 23-ročná.
       

Jacqui Westová mala Poppy od jej piatich rokov. Manželia Westovci majú dvoch synov vo veku 11 a osem rokov a o svoj domov sa v súčasnosti delia ešte so štyrmi ďalšími mačkami, dvoma zajacmi a škrečkom.
     

Vôbec najvyššieho veku v dejinách sa dožila mačka Creme Puff z Austinu, v americkom Texase, ktorá sa dožila až 38 rokov a troch dní. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona