Vo Veľkom evanjelickom kostole vystúpia donskí kozáci a umelci zo SR

NETKY.SK • 16 December 2010, 08:41 • 2 min
Vo Veľkom evanjelickom kostole vystúpia donskí kozáci a umelci zo SR

Vo Veľkom evanjelickom kostole vystúpia donskí kozáci a umelci zo SR

slovakia

left justify in out

Členovia Veľkého zboru donských kozákov vystúpia na štvrtú adventnú nedeľu 19. decembra v Bratislave v rámci koncertu pre Nadáciu Výskum rakoviny s názvom Vianočný spev pre život.

Ako povedal pre TASR manažér nadácie Ján Juráš, koncerty vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici budú v ten istý deň dva - okrem pôvodného so začiatkom o 16.30 h sa pre veľký záujem verejnosti uskutoční o 19.30 h ďalší s rovnakým programom a účinkujúcimi.

Okrem členov Veľkého zboru donských kozákov budú na oboch podujatiach účinkovať aj umelci zo Slovenska - sopranistka Andrea Čajová, Detský spevácky zbor Slovenského rozhlasu s dirigentom Adriánom Kokošom, ďalej Peter Hochel-klavír, Pavel Bogacz ml.-husle, Martin Záhora-flauta a Daniel Baran-violončelo.

"Súčasťou programu budú obľúbené a stále žiadané pravoslávne spevy a ruské ľudové piesne v podaní neopakovateľných hlasov popredných sólistov ruských aj zahraničných operných scén združených v zbore donských kozákov. Osobitosťou koncertu je blok operných árií, ktorý zavŕši slávny Zbor Židov z opery Nabucco," uviedol Juráš.

Prvým hosťom zboru donských kozákov bude nádejná slovenská sopranistka Andrea Čajová, sólistka Opery Slovenského národného divadla. Jej hlas zaznie napríklad v skladbe Agnus Dei i v árii Normy z rovnomennej Belliniho opery a ďalších.

Detský spevácky zbor uvedie okrem iných skladieb aj dve vianočné modlitbičky Milana Rúfusa, ktoré zhudobnil Igor Bázlik.

Na záver zaznie v troch jazykoch svetoznáma vianočná pieseň Tichá noc, priblížil program koncertu Ján Juráš. Súčasne zdôraznil, že týmto tradičným koncertom sa chce Nadácia Výskum rakoviny poďakovať všetkým priaznivcom za úspešnú spoluprácu v roku 2010 a vyzvať na ďalšiu podporu výskumu onkologických ochorení ako podmienky pre úspešnú liečbu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona