Vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave vystúpia donskí kozáci

NETKY.SK • 9 December 2010, 11:57 • 2 min
Vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave vystúpia donskí kozáci

Vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave vystúpia donskí kozáci

slovakia

left justify in out

img

Vianočný spev pre život - koncert pre Nadáciu Výskum rakoviny sa uskutoční na štvrtú adventnú nedeľu, 19. decembra vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave až dvakrát. Po skončení prvého koncertu so začiatkom o 16.30 h bude pre veľký záujem o 19.30 h nasledovať ďalší s rovnakým programom a účinkujúcimi.
      Na oboch koncertoch vystúpi Veľký zbor donských kozákov. Hosťami koncertu budú sopranistka Andrea Čajová, Detský spevácky zbor Slovenského rozhlasu s dirigentom Adriánom Kokošom, ďalej Peter Hochel-klavír, Pavel Bogacz ml.-husle, Martin Záhora-flauta a Daniel Baran-violončelo.
      Súčasťou programu budú pravoslávne spevy, blok operných árií a zborov pod názvom Slávnosť hlasov, ruské ľudové piesne a vianočné skladby.
      "Koncert s Veľkým zborom donských kozákov vo Veľkom evanjelickom kostole sľubuje krásny umelecký aj duchovný zážitok. Toto tradičné podujatie Nadácie Výskum rakoviny si získalo u Bratislavčanov značnú obľubu a navštevujú ho aj milovníci zborového spevu zo vzdialených miest," uviedol Ján Juráš, manažér Nadácie Výskum rakoviny.
      Ako ďalej informoval, hlas sólistky Opery Slovenského národného divadla Andrey Čajovej zaznie napríklad v skladbe Agnus Dei či v árii Normy z rovnomennej Belliniho opery a ďalších. Detský spevácky zbor uvedie okrem iných skladieb aj dve vianočné modlitbičky Milana Rúfusa, ktoré zhudobnil Igor Bázlik. Na záver nebude chýbať svetoznáma skladba Tichá noc, ktorá zaznie v troch jazykoch, dodal Juráš.
      V adventnom období sa konajú koncerty aj v ďalších kostoloch. Napríklad v Evanjelickom kostole Svätého Ducha v Nitre budú po koncerte 5. decembra ďalšie počas nadchádzajúcich adventných nedieľ - 12. a 19. decembra vždy o 17.00 h.
      V bratislavskom Evanjelickom kostole na Legionárskej ulici sa uskutoční v utorok 14. decembra o 17.00 h koncert pod názvom Adventné rozjímanie s hudbou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies